Психотерапия като социална услуга

102335746_252383019430886_4694045533906403328_nОНЛАЙН ПРЕДСТАВЯНЕ И ДИСКУСИЯ НА 23.06.2020 г. от 19 ч.

ПРОГРАМА

19.00 Рамка и отправни дефиниции

Психотерапия като социална услуга

Дефиниции за психотерапия и социални услуги

19.10 Презентации на практики в социални услуги

  1.  Весела Банова, психоаналитик, клиничен психолог, доктор по социология. Член на Новата лаканианска школа и член на УС на Българско общество за лаканианска психоанализа. Работи като терапевтичен директор на сдружение „Дете и пространство“. Управител на Психоаналитичен институт ТОЛК. Блага Банова, психолог, арт терапевт, ще представят Център за социална рехабилитация и интеграция „Таралежи“.
  2. Катя Кръстанова – психолог, психотерапевт, дългогодишен опит в предоставяните от Фондация „Асоциация Анимус” социални услуги и програми https://animusassociation.org/
  3. Йорданка П. Христозова- Мандраджиева, психотерапевт, психоаналитик във формиране, доктор по педагогика. Опит в изпълнението на проекти в социалната сфера като управител на защитено жилище –  проект “Детство за всички”, консултант, – психотерапевт – проект “Независим живот” и “Патронажна грижа”, изпълняващи се на териториите на община Родопи и община Пловдив. Практикува в частен кабинет, провежда супервизия на доставчици на социални услуги – Фондация „За нашите деца” и „Каритас”- Куклен и др.
  4. Ана Андреева- Сапунджиева, психолог, дипломиран индивидуален и групов психодрама терапевт за деца и възрастни, дипломиран към Институт по психодрама, индивидуална и групова психотерапия “Бернхард Ахтерберг” и Институт за психодраматични практики „Хирон“. Център за социална рехабилитация и интеграция- приоритет аутистичен спектър е комплексен терапевтичен център за деца, младежи и възрастни хора с аутизъм. Центърът е социална услуга, финансирана от Столична община. В Центъра предлагаме и развиваме  терапевтични и консултативни услуги за деца и лица, обучения за родители и спецалисти, провеждаме  студентски практики и професионални стажове. https://autismbulgaria.com/
  5. Марио Васев, клиничен психолог, формиращ се психоаналитик към Българско Общество за Лаканианска Психоанализа и New Lacanian School of Psychoanalysis, член на управителния съвет на Българската асоциация по психоонкология.
  6. Инна Бранева, психотерапевт, психодрама, релационна психоморика. Супервизор и обучител в социалната практика.

20.10 Дискусия – предизвикателства към психотерапевтичната рамка. Психотерапия или психотерапевтичен подход в социалната работа и социалните услуги.

 

Запис от събитието можете да видите в youtube канала на БАП: