Психотерапия в институции

1asylu07Уважаеми колеги,

 

Отново ще имаме възможност да споделим опит, предизвикателства и гледни точки, този път свързани с психотерапевтични дейности, които се реализират в различни институции – здравна, образователна, пенитенциарна.

ОНЛАЙН СРЕЩА И ДИСКУСИЯ

на 1.09.2020 г. (вторник)

от 19:00 до 21:00 ч.

 

Участниците в събитието ще получат електронен сертификат за участие, като ни пишат своята обратна връзка за срещата. Въпросите са отбелязани след програмата, по-долу. Благодарим Ви предварително!

Сертификатите ще бъдат изпратени на мейлите Ви.

ПРОГРАМА

  1. „Психоаналитична перспектива в болнична среда”, представят Д-р Велислава Донкина, Д-р Траянка Григорова, Антония Борисова – Радославова – Звено за психологична и немедицинска грижа към СБАЛХЗ
  2. „Психотерапия в психиатрична клиника”, представя Елка Божкова – клиничен психолог в УМБАЛ „Александровска” от 2001 г. и психоаналитик във формиране, член на Асоциация “Българско психоаналитично пространство”, участник в семинари и стажове на Еспас Аналитик – Париж. Автор на книгата “Истината за психичните болести” (2013) и преводач от френски на “Тялото” от Даниел Брьон и Франсоа Бернар. (2016)
  3. „Психотичния пациент на своята психодраматична сцена в реалността на различни институции”, представя Светозар Димитров, Психодрама институт ДЕА, клиничен психолог –СУ «Св. Климент Охридски», академичен преподавател по психология към университет «Проф.д-р Асен Златаров» – Бургас; Психотерапевт с индивидуална и групова практика; клиницист в програма за метадоново лечение на нарко-зависими; психотерапевт в институция за жени с психични заболявания.
  4. „Терапевтични практики –  между стените и правилниците на училищните институции” – Анет Маринова, психолог, клиничен социален работник, член на Българско общество за лаканианска психоанализа; Йордана Христозова, психотерапевт, психоаналитик във формиране, доктор по педагогика и Ангел Ангелов, психолог, член на Българско общество за лаканианска психоанализа, специално поканен за участие в събитието, ще представят прилагането на клиничен подход основан на лаканианската психоанализа, в работата с деца в училище, през призмата на професионалните им роли и задачи. В този опит всеки от клиницистите е част от образователната институция, в която практикува.
  5. „Въпросът за промяната на личността по време на нейната изолация. Възстановителни общности в затворите София и Враца”, представя Елена Евстатиева, психодрама терапевт, Председател на БДПГТ, член на УС на Пи Еф България – общност за помирително правосъдие. В периода 2003 – 2006 г., работи по изграждането на възстановителни общности в затвор София (2003 – 2005) и затвор Враца (2006 – 2016). Автор на наръчника за добри практики http://restorative-justice.eu/wp-content/uploads/2016/05/ECOR_Final%20Version%20EN.pdf

 

ОБРАТНА ВРЪЗКА

Молим, колегите, които са участвали в онлайн срещата да върнат обратна връзка, която ще вземем предвид за следващи събития, които БАП организира.

Пишете ни мейл, в който можете да следвате въпросите:

1. В това събитие ми хареса:

2. Бих препоръчал/а да се промени:

3. Предлагам следната тема за онлайн събитие на БАП :

 

 

**картина Trees in the Garden of Saint-Paul Hospital 1889, Vincent van Gogh